fredag 1. juni 2012

Nystekt hjemmelaget Brød!






God Morgen..!
Et stort og velsmakende Brød med store porer og sprø skorpe.  Kan det bli bedre ?




400 g siktet spelt
190 g sammalt spelt
20g fint havsalt 
1 ts tørrgjær
4,5 dl kalt vann
1 ss mørk sirup

Dette er så enkelt å lage.. I stedet for å elte deigen for å bringe ut glutenet i melet, oppnår du samme effekt gjennom å bruke svært mye veske og la deigen heve over lang tid. Tiden og vannet gjør all jobben for deg. Den lange heve tiden gjør dessuten til at smaken får god tid til å utvikle seg. Resultatet : De lekreste og mest vellsmakende brød man kan tenke seg ;O) Jeg setter på ovnen på 250 grader. Gjør deigen klar med fire løft med en liten spatell inn mot midten, etter at deigen har stått på benken i 15-25 timers heving. Snur deigen og legger den i en illfast bolle med lokk. Stekes i ovnen i 30 min, tar av lokket og steker vider i 15 min i 220 grader. Når dette er gjort, setter jeg en ny deg, slik at jeg igjen kan gjøre dette neste morgen. Gjett om jeg har fornøyde barn ;O)) En meget god matpakke med godt pålegg på, og masse paprika!!


God fornøyelse!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge igjen en hilsen, eller spørsmål om maten jeg legger ut på bloggen. Tilbakemelding på det jeg gjør og kansje på det du selv har prøvd ;O)
Alltid hyggelig med en hilsen. ;O)